Vordering voldoen via QR-code bij Nova Incasso

Vanaf vandaag maakt Nova Incasso het mogelijk voor debiteuren om hun vordering te  voldoen door een QR-code te scannen. Dit gebeurt dan via een betaling in een  bankieren app.

Debiteuren die hun bankzaken regelen via een bankierenapp met scanfunctie, kunnen nu nog sneller en makkelijker hun vordering betalen. Na het scannen van de QR-code, verschijnt alle informatie over de transactie in beeld. Het enige dat een debiteur nog hoeft te doen, is controleren en goedkeuren.

Voordelen van QR-codes

Het gebruik van QR-codes kent drie grote voordelen. Fouten in het bedrag, de naam, omschrijving en rekeningnummer zijn verleden tijd, omdat alle informatie automatisch wordt ingeladen. oordat debiteuren de gegevens niet meer handmatig hoeven in te voeren, gaat het overboeken een stuk sneller. Ook is het eenvoudiger om openstaande bedragen te voldoen en wordt betalen laagdrempelig.

Hoe werkt betalen via een CR-code?

De debiteur ontvangt een reguliere incasso waarop ook een QR-code staat. Door deze code via de bankierenapp te scannen, laadt de applicatie alle benodigde informatie. De debiteur controleert en bevestigt deze gegevens. De transactie wordt afgerond door goedkeuring te geven in de applicatie. Op dit moment werkt deze transactiemethode alleen voor debiteuren die hun bankzaken regelen bij ING of Knab. Andere banken zijn ook bezig de QR-functionaliteit in hun app op te nemen.

Innovatie bij Nova Incasso

Bij Nova Incasso zijn we altijd op zoek naar slimme oplossingen. Door ervaringen uit verschillende vakgebieden te combineren met onze kennis uit het vakgebied, willen we op een innovatieve manier de incassowereld makkelijker en toegankelijker maken. En natuurlijk vorderingen nog sneller innen.

Vordering voldoen via QR-code

Back To Top
Zoeken