Bij Nova Incasso zijn we ons ervan bewust dat we deel uitmaken van een grotere maatschappij waarin we verantwoordelijkheden hebben. Op verschillende manieren probeert Nova Incasso nu en in de toekomst iets terug te doen, voor zowel het milieu als de maatschappij. Hieronder staan enkele voorbeelden van hoe wij op dit moment bezig zijn met maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Duurzaamheid

Het kantoor in Groningen is gevestigd in een pand waarvan een groot deel van het energieverbruik wordt opgevangen door zonnepanelen. Daarnaast wordt ons kantoorpand duurzaam verwarmd door aardwarmte. Dit betekent dat we voor de verwarming van het kantoor geen fossiele brandstoffen gebruiken en daardoor ook minder CO2 uitstoten.

Intern dragen we ook een steentje bij aan een beter milieu. We stimuleren onze medewerkers voor duurzame vervoersmiddelen te kiezen. Zo stimuleren we het gebruik van elektrische en hybride auto’s voor lange afstanden, pakken we de fiets als het kan en reizen onze medewerkers vaak samen of met het openbaar vervoer.

Dance4life

Nova Incasso steunt Dance4life. Dance4life werkt samen met jongeren aan een gezonde toekomst. Dan doen ze op verschillende manieren. Met muziek, dans en persoonlijke verhalen gaan lokale teams langs scholen om jongeren te inspireren deel te nemen aan het programma. Leeftijdsgenoten geven seksuele voorlichting en bieden jongeren de vaardigheden en het zelfvertrouwen dat ze nodig hebben om zichzelf te beschermen. Maar het allerbelangrijkste is dat Dance4life jongeren motiveert zélf in actie te komen.

Naast de vaste sponsoring besloot Nova Incasso in 2017 iets extra’s te doen. Op 5 november 2017 deed een team van Nova Incasso mee aan de marathon van New York. Het doel hiervan was om aandacht te vragen en geld op te halen voor het goede doel. Veel mensen spraken hun waardering uit voor de actie en de actie werd massaal gesteund door opdrachtgevers, connecties, vrienden en familie. In totaal is er door het team van Nova Incasso met de actie meer dan €10.000 opgehaald voor de stichting Dance4life.

Sportsponsoring

Door het hele land steunen wij verschillende (sport)initiatieven die een positieve impact hebben op mens en omgeving. Zo steunen wij verschillende sportverenigingen, ook in de twee vestigingsplaatsen Groningen en Amsterdam steunen wij lokale sportverenigingen.

Back To Top
Zoeken