Incassoprocedure Wordt Makkelijker En Sneller Vanaf April 2020 | Nieuws | Nova Incasso | Incassobureau Groningen En Amsterdam

Incassoprocedure makkelijker en sneller vanaf april 2020

In de toekomst gaan gerechtelijke incassoprocedures een stuk sneller. Tenminste, als het aan de Rechtspraak ligt. De Rechtspraak wil de procedures voor zowel schuldeisers als schuldenaars verbeteren. Het moet makkelijker en sneller.

Wat verandert er?

Vanaf april 2020 wil de Rechtspraak sneller uitspraak doen. Bij onbetwiste vorderingen wil de Rechtspraak binnen twee weken uitspraak doen. Deze termijn is nu maximaal zes weken. 

Daarnaast gaat de Rechtspraak samenwerken met deurwaarders, zodat elke dagvaarding duidelijk is. 

Om de incassoprocedure gemakkelijker te maken heeft de Rechtspraak een landelijke checklist gemaakt. Deurwaarders en incassogemachtigden kunnen deze gebruiken. Hierop zien zij duidelijk welke gegevens de rechter nodig heeft.

In 2020 start de Rechtspraak met een pilot waarin ze stukken digitaal uitwisselen met deurwaarderskantoren. Is de pilot een succes, dan kan de digitale uitwisseling worden uitgebreid naar meer deurwaarderskantoren.

Incassoprocedure starten?

Voor zowel ons als u is dit goed nieuws. Ons doel is dat uw facturen zo snel mogelijk worden betaald. Wij richten ons proces hierop in en optimaliseren dit aan onze kant zover mogelijk. We blijven echter afhankelijk van derde partijen, zoals de Rechtspraak. Wanneer rechters sneller uitspraak doen over incassozaken, kunnen wij uw vorderingen nog sneller incasseren.

Hebt u een debiteur die niet betaalt? Geef uw vordering kosteloos uit handen aan Nova Incasso. De incassokosten zijn niet voor u, maar voor de debiteur.

Neem gerust contact met ons op voor meer informatie.

Back To Top
Zoeken