Nova Incasso in talkshow De Ondernemer bij New Business Radio

Dinsdag 26 maart waren de oprichters van Nova Incasso – Ramón en Pascuál AB – te gast bij talkshow De Ondernemer op New Business Radio. Journalist Anna Neeltje de Boer interviewt de ondernemers.

Het begin in 2011

In het interview praten de oprichters over de start van het bedrijf in 2011. Het was een langgekoesterde droom van de broers om samen een onderneming te starten. In 2011 werd dit gerealiseerd met de oprichting van incassobureau Nova Incasso. Het incassobureau doet het goed en heeft meerdere prijzen en nominaties ontvangen, zoals een plek in de Deloitte Fast 50 en de Gouden Gazelle in 2017.

Ramón en Pascuál leggen in de talkshow uit waarom er behoefte was aan een incassobureau die het anders deed. Die het beter deed. En hoe Nova Incasso hierop inspeelt, door zowel opdrachtgevers als debiteuren meer duidelijkheid, snelheid en gemak te geven. Ook leggen de broers het No Pay principe uit, een principe wat veel opdrachtgevers van het bedrijf aanspreekt.

De succesformule van Nova Incasso

In het interview praten de broers over de software die het bedrijf heeft ontwikkeld. Andere bedrijven gebruiken softwaresystemen die zich langzaam aanpassen aan de omgeving en de wensen van de gebruiker. Door de eigen software van Nova Incasso kan het bedrijf snel schakelen. Indien een opdrachtgever een suggestie doet, kan het bedrijf deze doorvoeren. Hierdoor kan Nova Incasso op maat gemaakte oplossingen leveren aan klanten.

In het tweede deel van het interview leggen de ondernemers uit wat het nu precies is dat Nova Incasso zo succesvol maakt. Zo denkt Nova Incasso mee met de klant, is het bedrijf innovatief en probeert het altijd voorop te lopen. Een voorbeeld hiervan is dat debiteuren bij Nova Incasso met bitcoin kunnen betalen. Daarbij is het bedrijf aantrekkelijk voor ondernemingen door het No Pay principe.

In de rest van het interview bespreken de ondernemers hun concurrentie en de incassoprocedures van de overheid. Ze vertellen over de snelle groei van het bedrijf en hun beleid omtrent werknemers. De uitdagingen van het ondernemerschap worden besproken. Hieruit blijkt ook wat de broers ervoor over hebben om succesvol ondernemer te kunnen zijn.

Benieuwd naar het hele interview? U kunt het interview hier beluisteren.

Back To Top
Zoeken