Nova Incasso Genomineerd Voor Genomineerd Voor Deloitte Technology Fast 50

Gronings bedrijf Nova Incasso sectorwinnaar fintech en 18e plek in Deloitte Technology Fast 50

Op donderdag tien oktober werd de ranglijst van de Deloitte Technology Fast 50 bekendgemaakt in Casco in Amsterdam. De Deloitte Technology Fast 50 is een jaarlijks terugkerende verkiezing van de vijftig snelst groeiende technologiebedrijven van Nederland. Het van origine Groningse incassobureau Nova Incasso eindigde dit jaar op de achttiende plek. Ook werd het bedrijf sectorwinnaar van fintech.

Over Nova Incasso

Nova Incasso is een incassobureau gespecialiseerd in het incasseren van openstaande vorderingen op particulieren en bedrijven. Dit gebeurt volgens het No Pay-principe, wat inhoudt dat een opdrachtgever geen kosten maakt voor het uit handen geven van een vordering in de buitengerechtelijke fase. 

Technologie

Het succes van Nova Incasso is deels te danken aan de zelf ontworpen incasso-software. De software zorgt ervoor dat opdrachtgevers en debiteuren altijd op de hoogte zijn van het dossier en weten waar ze aan toe zijn. Daarbij is de software gemakkelijk te koppelen aan andere systemen. Het bedrijf speelt hiermee goed in op de behoefte van de klant en onderscheidt zich zo van concurrenten.

Laagdrempelig

Mede-eigenaar Pascuál AB: “Nova Incasso is laagdrempelig. We vermoeien onze schuldeisers niet met contracten of abonnementen, maar zijn vrijblijvend in te schakelen. We hebben verschillende specialisten in huis zodat we het hele incassotraject van debiteurenbeheer tot de executie van het vonnis uit handen kunnen nemen.”

Prijzen en nominaties

De aanpak van Nova Incasso werkt, blijkt uit het hoge slagingspercentage van 93% en de diverse prijzen en nominaties die het bedrijf ontving.

Zo won het bedrijf in 2017 de FD Gouden Gazelle. Hiermee was het bedrijf in 2017 de snelst groeiende organisatie van Noord Nederland. In 2018 ontving Nova Incasso een nominatie voor de Deloitte Technology Fast 50. Het bedrijf behaalde een zestiende plek in de top 50 in 2018 en een 18e plek in 2019. Daarbij werd Nova Incasso dit jaar sectorwinnaar fintech.

Meer groeiers uit Groningen

Dit jaar staan er vijf bedrijven uit Groningen in de Deloitte Technology Fast 50. Naast Nova Incasso streden ook de Groningse Appwiki, Parkos, Payt en Simplicate om een plek in de top 50.

Deloitte Technology Fast 50 2019

“Het behalen van een 18e plek in de Deloitte Technology Fast 50 is een mooie erkenning voor het team.”, zegt mede-eigenaar Ramón AB. “We proberen het proces van de klant altijd te verbeteren en het is goed om te zien dat we hierdoor, mede dankzij onze technologie, het vertrouwen hebben gekregen van nieuwe en bestaande klanten. Dit resulteert in een mooie groei en een notering in de Deloitte Technology Fast 50 om trots op te zijn.”

Back To Top
Zoeken