De Impact Die Onverwachte Omstandigheden Kunnen Hebben Op De Betaling Van Uw Factuur

De impact die onverwachte omstandigheden kunnen hebben op de betaling van uw factuur

In de periode waarin een debiteur niet betaalt, kunnen er onverwachte dingen gebeuren. Dit kan grote negatieve gevolgen hebben voor de crediteur. Helaas maken veel bedrijven dit nog wel eens mee. We delen een voorbeeld uit de praktijk om te laten zien welke gevolgen het kan hebben wanneer een debiteur niet betaalt.

De opdrachtgever betaalt niet

Een ZZP’er werkt voornamelijk voor één opdrachtgever. Toen de ZZP’er erachter kwam dat de opdrachtgever niet betaalde, durfde hij de opdrachtgever hierover niet te benaderen. Hij wilde de relatie met de opdrachtgever niet op het spel zetten door herhaaldelijk naar de betaling te vragen.

Uiteindelijk liepen de facturen op tot over de €40.000. Een erg hoog bedrag voor deze ZZP’er.

Van kwaad tot erger

De ZZP’er moest dus nog €40.000 ontvangen van de opdrachtgever. Normaliter kon de opdrachtgever dit gemakkelijk betalen, maar toen gebeurde er iets onverwachts. Het bedrijfspand van de opdrachtgever vloog in de brand.

De verzekering keerde slechts €50.000 uit voor het pand en de inventaris, wat bij lange na niet genoeg was om alle kosten te dekken en verder te kunnen met de onderneming. Het gevolg: de onderneming werd failliet verklaard.

De opdrachtgever schakelde de hulp in van een schuldhulpverlener. Deze hielp met de verdeling van de -door de verzekering uitgekeerde- €50.000. Onze cliënt had een concurrente vordering en kon aanspraak maken op 20% van zijn vordering. Zo was er van de €40.000 waar hij recht op had, in één klap nog maar €8.000 over.

Onverwachte omstandigheden kunnen grote gevolgen hebben

Dit voorbeeld laat zien dat onverwachte omstandigheden uw vordering zomaar in gevaar kunnen brengen. Voor onze cliënt had dit destijds vergaande gevolgen, hij moest overgaan tot het verkopen van privé eigendommen.

Betaalt uw debiteur niet op tijd? Kom dan direct in actie en stuur een betalingsherinnering. Wilt u uw vordering uit handen geven aan Nova Incasso? Dien uw vordering in voor 16:00 uur en wij nemen hem diezelfde dag nog in behandeling.

Vordering indienen

 

 

Back To Top
Zoeken