Ruim 55% van mkb’ers last van wanbetalers

Meer dan de helft van alle mkb-ondernemers geeft aan last te hebben van wanbetalers. Hiervan loopt 82% omzet mis door het uitblijven van een (gedeeltelijke) betaling. In 60% van de gevallen leidt dit tot schades die oplopen tot €10.000. Bij 22% bedraagt de jaarlijkse schade zelfs meer dan €10.000. Dit concludeert onderzoeksbureau Multiscope.

Uit het onderzoek en uit de ervaringscijfers blijkt dat het tegenwoordig niet vanzelfsprekend is om betaald te krijgen voor geleverde goederen en diensten. Mkb’ers hebben vaak geen mogelijkheid om zelf achter de openstaande vorderingen aan te gaan, omdat zij de tijd en het geld niet kunnen missen. Een mogelijke oplossing hiervoor is om dit werk uit te besteden aan een kosteloos incassobureau zoals Nova Incasso. Hierdoor maakt de mkb’er geen kosten, maar krijgt hij zijn facturen wel eerder betaald.

Verkeerde inschatting van de risico’s

Ondernemers denken beperkt risico te lopen op wanbetalers. Dat lijkt de belangrijkste reden dat zij geen controles uitvoeren op potentiële wanbetalers. Grotere bedrijven zijn zich hiervan wel bewust. Van deze groep doet slechts 27% geen controle naar de liquiditeit of betalingsgeschiedenis van een afnemer. Een kredietcheck is een goede manier om risico op wanbetalers te beperke.

Openstaande vorderingen uitbesteden

Heeft u zelf last van wanbetalers en bent u zat van onbetaalde facturen? Dan kunt u kosteloos uw openstaande vordering aanleveren bij Nova Incasso. Als u meer wilt weten over onze werkwijze, of als u vragen heeft over het incassotraject, kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen.

Back To Top
Zoeken