Kleine toename faillissementen in maart

Het aantal failliet verklaarde bedrijven is iets gestegen ten opzichte van de vorige maand. Het CBS meldt dat in maart van dit jaar 11 bedrijven meer failliet zijn verklaard dan in februari. De meeste faillissementen zijn uitgesproken in de handel.

Het aantal faillissementen piekte in mei 2013. Daarna was er sprake van een dalende trend tot september 2015. Vervolgens wisselden perioden van dalingen en stijgingen elkaar af. In augustus van dit jaar werd het laagste niveau sinds augustus 2008 bereikt. In de eerste tien maanden van 2016 is het aantal faillissementen bijna een vijfde minder dan in dezelfde periode van vorig jaar.

Meeste faillissementen in de handel

In maart 2017 zijn in totaal 293 bedrijven failliet verklaard. Dit is exclusief eenmanszaken en nog niet gecorrigeerd voor zittingsdagen. De meeste faillissementen zijn uitgesproken in de handel; hier zijn 60 bedrijven bankroet verklaard. In de categorieën financiële instellingen en bouw zijn 40 bedrijven failliet gegaan. De handel en de financiële dienstverlening behoren tot de bedrijfstakken met de meeste bedrijven. Relatief gezien werden de meeste faillissementen uitgesproken in de horeca deze maand.

Back To Top
Zoeken