Aantal faillissementen neemt toe

Het aantal failliet verklaarde bedrijven is voor het eerst sinds drie maanden gestegen. In juni zijn er 38 meer faillissementen uitgesproken dan in mei. Dat maakte het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) vrijdag bekend.

Zonder correctie voor zittingsdagen zijn er 361 instellingen en bedrijven failliet verklaard. De meeste faillissementen kwamen voor in de handelssector, namelijk 77 faillietverklaringen. Bij de financiële instellingen kwam de teller op 62. De twee sectoren handel en financiële dienstverlening behoren tot de bedrijfstakken met de meeste bedrijven. Relatief gezien zijn in de horeca de meeste bedrijven failliet verklaard, aldus het CBS.

In mei 2013 piekte het aantal uitgesproken faillissementen. In de jaren daarna daalde het aantal faillissementen en werd in augustus 2015 het laagste niveau bereikt sinds oktober 2008. Vervolgens liep het aantal faillissementen zes maanden lang op, om daarna weer drie maanden te dalen. In juni van dit jaar is er voor het eerst weer en stijging in het aantal faillissementen.

Back To Top
Zoeken