Aantal faillissementen laagste van deze eeuw

Het aantal failliet verklaarde bedrijven is deze maand opnieuw gedaald. In februari 2018 zijn er 48 bedrijven minder failliet gegaan dan in januari van dit jaar. Dit is het laagste aantal uitgesproken faillissementen in een maand sinds 2001. In de handel zijn de meeste bedrijven failliet gegaan.

Dalende trend

Stijgingen en dalingen van het aantal faillissementen kunnen elkaar snel opvolgen. In mei 2013 piekte het aantal failliet verklaarde bedrijven. Daarna is alleen sprake van een dalende trend. In 2017 waren er minder failliet verklaarde bedrijven dan het jaar ervoor. Het lijkt erop dat deze daling in 2018 daling doorzet. Het aantal bedrijven dat in februari 2018 failliet ging was het laagste van deze eeuw.

Meeste faillissementen in de handel

Nog voor de correctie met zittingsdagen zijn in februari 217 bedrijven en instellingen failliet verklaard. Van alle bedrijfstakken gingen in de handel de meeste bedrijven failliet, met 41 bedrijven. De handel is ook de bedrijfstak met de meeste bedrijven. Relatief gezien werden de meeste faillissementen uitgesproken in de bedrijfstak Vervoer & Opslag.

Back To Top
Zoeken