Incassotraject

Minnelijke fase

Op het moment dat uw vordering bij Nova Incasso binnenkomt, starten wij de minnelijke fase. Het uitgangspunt waarmee wij uw debiteur benaderen is dat u, ondanks dat u snel uw rechtmatige geld wilt ontvangen, ook een goede relatie met uw klant in stand wilt houden. In deze fase sturen wij de debiteur verscheidene sommaties per post, e-mail en SMS. Tussendoor nemen wij meerdere malen telefonisch contact op. Op deze manier motiveren wij de debiteur op rechtvaardige, maar bovenal daadkrachtige wijze de openstaande factuur zo snel mogelijk te voldoen. Mochten onze inspanningen op dit moment niet tot resultaat leiden, dan kunnen wij in overleg met u de gerechtelijke fase van het incassotraject starten. De kosten die worden gemaakt tijdens de minnelijke fase zijn voor rekening van de debiteur.

Gerechtelijke fase

Wanneer wij samen met u besluiten de gerechtelijke procedure te starten, is de eerste stap het opstellen van de dagvaarding. Deze wordt opgesteld door een van onze gespecialiseerde juristen en wordt vervolgens door een deurwaarder officieel bezorgd bij de debiteur. Een dagvaarding is een oproep om voor de rechter verschijnen, waarin wordt vermeld wanneer de zaak behandeld wordt, bij welke rechtbank dit gebeurt, wat er geëist wordt en waar dit op gebaseerd is. Wij zien vaak dat de vordering alsnog wordt voldaan voor de behandeldatum, waardoor de debiteur niet voor hoeft te komen bij de rechtbank.

Wanneer de betaling alsnog uitblijft, zal de zaak voorkomen op de roldatum: de dag waarop de rechter beslist over het vervolg van de procedure. De gedaagde partij (debiteur) kan alleen schriftelijk of mondeling reageren op de eis. De eisende partij (oftewel u) en wij als gemachtigde zijn hierbij niet aanwezig. Het gebeurt met regelmaat dat de gedaagde partij niet komt opdagen en dat er een verstekvonnis wordt uitgesproken. Dit houdt in dat de eis wordt toegewezen. Wanneer de gedaagde partij wel in de rechtbank verschijnt of schriftelijk reageert, ontvangen wij bericht van de rechtbank. De rechter geeft dan instructies voor het vervolg van de procedure. Zo kan het zijn dat er nog een schriftelijke reactie moet volgen, of dat er een afspraak wordt gemaakt dat beide partijen bij de rechter moeten verschijnen.

Als de rechter de eis toewijst, kan onze deurwaarder overgaan tot executie van het vonnis. Denk hierbij bijvoorbeeld aan beslaglegging op een bankrekening of op het salaris van de wanbetaler. Mocht de beslaglegging niets opleveren, dan is een beslaglegging op onroerende zaken of op inboedel ook mogelijk. Wellicht vindt u beslaglegging ver gaan voor het incasseren van een vordering, maar vergeet u niet dat uw debiteur al talloze mogelijkheden heeft gehad om tot een oplossing te komen.

N.B. Deze beschrijving heeft betrekking op hoe een gerechtelijke fase er doorgaans uitziet: afwijkingen
zijn mogelijk.

Aan het uitbrengen van de dagvaarding en het inschakelen van de rechter (griffierecht) zijn kosten verbonden. Deze dienen in eerste instantie voorgeschoten te worden door de eisende partij. Deze kosten kunnen (deels) worden verhaald op de debiteur, wanneer u voor het merendeel in het gelijk wordt gesteld. Als u samen met ons de gerechtelijke procedure doorloopt, is de executiefase voor u geheel kosteloos. Wanneer u besluit de gerechtelijke fase te starten, overleggen wij duidelijk met u wat de kosten zijn. U staat bij Nova Incasso dus niet voor verrassingen, maar u weet duidelijk waar u aan toe bent.

Het pre-incassotraject

Voor het pre-incassotraject zijn een aantal richtlijnen opgesteld. Zo moet u uw debiteur, als er sprake is van een particulier, ten minste één keer hebben aangespoord nogmaals te betalen door een kosteloze aanmaning te versturen. In deze aanmaning biedt u een laatste betalingsmogelijkheid (zonder incassokosten) van 14 dagen, welke u verstuurt na het verstrijken van de factuurdatum. Bovendien vermeldt u dat u gedwongen bent een incassobureau in te schakelen wanneer er wederom niet betaald wordt binnen de aangegeven termijn, maar ook dat de hierbij komende incassokosten voor de wanbetaler zijn. Tot slot vermeldt u ook de hoogte van de incassokosten. Als u na deze termijn nog steeds geen betaling heeft ontvangen, kunt u uw vordering overdragen aan Nova Incasso. Daarnaast kunnen wij u adviseren over hoe u het pre-incassotraject het beste kunt inrichten. Ook kunt u advies vinden voor uw pre-incassotraject in de kennisbank.

incassotraject incassobureau nova incasso

Nova Incasso

INCASSO INDIENEN

Incasso indienen bij Nova Incasso

Besteed uw vordering binnen
1 minuut uit, geheel zonder kosten.

Afspraak maken

Maak een afspraak bij Nova Incasso

Al meer dan 750+ tevreden klanten gingen u voor

Inloggen English Deutschland Telefoon Nova Incasso 085 401 1034

Klik en plan uw route naar Nova Incasso Amsterdam


 

Klik en plan uw route naar Nova Incasso Amsterdam

Recencies Nova Incasso

RECENSIES

Marjolein Attema / Spandoekencentrale Nederland / Office Manager

“Ik ben uitermate tevreden met Nova Incasso. Goede en snelle terugkoppeling van zaken en handelen alle incasso’s snel en correct af. Ik raad het iedereen aan!”

Bekijk meer recensies

 

Nova Incasso

 

Nieuwsbrief Nova Incasso

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF

Blijf op de hoogte van het laatste incassonieuws en ontvang handige tips en tricks!
Schrijf u hier onder in voor de nieuwsbrief.

 

Nova Incasso

 

Nova Incasso

AANGESLOTEN BIJ BRANCHEORGANISATIE

                 Aangesloten bij ACA

PARTNER VAN
 

                Partner van Donar

 

 

Vestiging Groningen GRONINGEN

Damsterplein 8
9711 SX Groningen


085 401 1034

Vestiging Amsterdam AMSTERDAM

Herengracht 136
1015 BV Amsterdam


info@nova-incasso.nl

Openingstijden OPENINGSTIJDEN

Maandag:     9:00 - 12:30 en 13:00 - 17:00
Dinsdag:       9:00 - 12:30 en 13:00 - 17:00
Woensdag:   9:00 - 12:30 en 13:00 - 17:00
Donderdag:  9:00 - 12:30 en 13:00 - 17:00
Vrijdag:         9:00 - 12:30 en 13:00 - 17:00

Locaties Nova Incasso

Nova Incasso

 

 

 

Volg Nova Incasso op social media

Like ons op Facebook!

Volg ons op LinkedIn!

Volg ons op Twitter!

Volg ons op Google+!

Nova Incasso

Nova Incasso Nova Incasso

Nova Incasso

KvK nummer: 61964352 - IBAN: NL58ABNA0551198427 - Algemene Voorwaarden  
Diensten Incassobureau inschakelen Debiteuren Over ons Kennisbank

Minnelijke incasso
Gerechtelijke incasso
Huurincasso
Debiteurenbeheer
Kredietchecks
Aanmaningsstickers

Incassobureau Groningen
Incassobureau Amsterdam

Vordering betalen
Betalingsregeling aanvragen

Onze diensten
Werkwijze
Opdrachtgevers
I
ncassotraject

Sitemap

Aanmaning generator
Incassokosten calculator
Blog
Voorbeeld brieven
Juridisch woordenboek
Wet Incassokosten (WIK)

Nova Incasso