Heeft u een klant met een hoge openstaande vordering?

Een hoge openstaande vordering is niet alleen vervelend, maar het kan ook voor financiële problemen zorgen voor uw onderneming. Een openstaande vordering heeft impact op uw onderneming en haar liquiditeit. Wanneer een (hoge) vordering open blijft staan doet u er goed aan om een incassoprocedure te starten. Om verdere financiële problemen in de toekomst te vermijden.  

Nova Incasso spoort uw debiteur(en) op een daadkrachtige en rechtvaardige wijze aan de openstaande vordering zo snel mogelijk te voldoen. 

Wat houdt buitengerechtelijke incasso in?

Alle activiteiten om een openstaand bedrag te incasseren zonder dat daar een rechter bij komt kijken, wordt buitengerechtelijke incasso genoemd. Dit wordt ook wel minnelijke incasso genoemd. Door middel van telefonisch contact, het versturen van brieven, e-mails en SMS motiveren wij uw debiteur om te betalen. Dit doen wij geheel kosteloos voor de opdrachtgever; de door ons gemaakte kosten worden namelijk verhaald op de debiteur.

Vordering indienen bij Nova Incasso vul de gegevens in

Vul de gegevens in

Vul uw gegevens en de gegevens van uw debiteur in. Upload de relevante documenten en verstuur de gegevens.

Vordering indienen bij Nova Incasso controle en eerste incasso acties

Controle en eerste incasso acties

Wij controleren of de gegevens compleet zijn. Wij starten dezelfde werkdag onze incasso acties wanneer het dossier voor 16:00 is ingediend en wij geen aanvullende vragen over het dossier hebben.

Vordering indienen bij Nova Incasso U ontvangt uw inloggegevens

U ontvangt uw inloggegevens

U ontvangt per e-mail uw inloggegevens, waarmee u de status van uw dossier(s) 24/7 kunt inzien. Bent u al klant? Dan kunt het dossier terugvinden in het dossieroverzicht.

Vordering indienen bij Nova Incasso

Sit back & relax

Wij gaan hard voor u aan de slag om de vordering alsnog voldaan te krijgen. U heeft er geen omkijken meer naar en kunt zich richten op uw corebusiness. 

Wat is kosteloze incasso?

Nova Incasso werkt volgens het door ons ontwikkelde No Pay-principe. Dit houdt in dat wij bij onze opdrachtgevers geen kosten in rekening brengen wanneer de vordering in de buitengerechtelijke fase volledig wordt geïncasseerd. Wij zorgen ervoor dat u de volledige hoofdsom krijgt. De kosten die tijdens deze fase worden gemaakt, zijn voor de rekening van de debiteur en worden berekend volgens de WIK.

Wij incasseren uw geld, zonder dat het u tijd of moeite kost.

Hoe het werkt

Om van start te gaan met de minnelijke incassoprocedure beginnen we met de overdracht. Wij ontvangen graag een zo compleet mogelijk dossier. Denk hierbij aan alle mogelijke facturen, documentatie, WhatsApp-gesprekken en mailwisselingen. Dit kunt u via het onderstaande formulier versturen. Zodra we dat hebben, maken we voor u een dossier aan en ontvangt u inloggegevens voor het online platform.

Wij versturen de debiteur incassobrieven waarin staat welk bedrag openstaat en hoe snel dat bedrag moet worden betaald. Alle stappen die we nemen en ontwikkelingen in uw dossier kunt u volgen in het online platform. Om zeker te zijn dat debiteuren van de openstaande vorderingen afweten, nemen we regelmatig telefonisch contact met ze op. We maken belafspraken en sturen SMS’jes als herinnering. Door onze persoonlijke aanpak en expertise weten wij uw debiteuren te motiveren om te betalen. Als iemand de afspraak niet nakomt, ondernemen we gelijk actie. Belofte maakt immers schuld.

Als de debiteur na al deze inspanningen nog steeds weigert te betalen, sturen we een laatste incassobrief. Hierin kondigen we aan dat dit de laatste kans is om te betalen voordat we, in overleg met u, de gerechtelijke procedure starten.

Indien nodig kunnen wij een gerechtelijke procedure starten

Ons streven tijdens het gehele incassotraject is dat de vordering wordt geïncasseerd. Helaas kan het zijn dat na herhaalde betaalverzoeken de betaling uitblijft. Een goede vervolgstap is dan het starten van een gerechtelijke procedure.  

Samen met Nova Legal, ook onderdeel van Nova Groep, start u een gerechtelijke procedure. Het behalen van resultaat staat bij hun voorop. Door middel van het inzetten van juiste rechtsmiddelen.

Direct uw vordering laten incasseren

Dien uw vordering voor 16:00 in en wij starten dezelfde werkdag nog het incassotraject.

 • Uw gegevens

 • Gegevens debiteur

 • Upload hier de factuur en eventuele overige dossiervorming (bijv. een overeenkomst, correspondentie etc.)
  Sleep bestanden hierheen of
  Max. bestandsgrootte: 64 MB, Max. aantal bestanden: 20.

  Vragen?
  Neem contact met ons op

  Wilt u uw zaak liever persoonlijk bespreken en samen kijken wat de mogelijkheden zijn? Neem vrijblijvend contact met ons op.

  Back To Top
  Zoeken