Zodra de rechter een besluit heeft genomen en de eisende partij gelijk heeft gegeven, kunnen we overgaan tot executie van het vonnis. Nova Incasso zorgt ervoor dat de uitspraak van de rechter wordt nageleefd en de afspraken worden nagekomen.

U heeft een vonnis. Wat nu?

U heeft een vonnis.
Wat nu?

In een vonnis staat het besluit van de rechter welke partij in welke mate gelijk krijgt. Voordat we daadwerkelijk kunnen overgaan tot het incasseren van uw vordering, wordt het vonnis betekend. Dat houdt in dat een deurwaarder langsgaat bij de debiteur en het vonnis overhandigt. Hiermee wordt de schuldenaar op de hoogte gesteld van het vonnis en de daarin opgenomen veroordeling. De schuldenaar krijgt de mogelijkheid om het volledige verschuldigde bedrag binnen enkele dagen te betalen, dit wordt ook wel het beveltermijn genoemd.

Beslagleggen

Is het zo dat een schuldenaar niet voldoet aan het beveltermijn, kan een deurwaarder in opdracht van Nova Incasso overgaan tot het leggen van beslag. De keuze voor het soort beslaglegging hangt af van de best passende mogelijkheden.

Bankbeslag

Met bankbeslag wordt beslag gelegd op het saldo van de bankrekeningen van de debiteur. Hiervoor geldt dat het saldo op het moment van beslaglegging onder het beslag valt. Eventuele latere stortingen vallen niet hieronder.

Loonbeslag

Met loonbeslag wordt beslag gelegd op het salaris van de debiteur. Dit gebeurt op basis van derdenbeslag, waarbij beslag wordt gelegd onder de werkgever op het loon van de werknemer.

Beslag onder uitkering

Met beslag onder uitkering wordt beslag gelegd op de uitkering van de debiteur. Deze vorm van beslaglegging lijkt sterk op loonbeslag.

Beslag onder pensioenfonds

Met beslag onder uitkering wordt beslag gelegd op het pensioenfonds van de debiteur. Dit is een vorm van derdenbeslag en lijkt daarmee sterk op loonbeslag en beslag onder uitkering.

Beslag onder de belastingdienst

Met beslag onder de belastingdienst wordt beslag gelegd op een belastingteruggaaf of een voorlopige teruggaaf van de belastingdienst.

Beslag op roerende goederen

Met beslag op roerende goederen wordt beslag gelegd op eigendom van de debiteur. Kenmerkend voor roerende goederen is dat deze niet aan de grond vernageld zijn. Denk dus aan spullen als auto’s en andere waardevolle zaken.

Beslag op onroerende goederen

Met beslag op onroerende goederen wordt beslag gelegd op eigendom van de debiteur. Kenmerkend voor onroerende goederen is dat het niet-verplaatsbaar is. Het is duurzaam met de grond verenigd. Denk hierbij aan vastgoed, zoals een bedrijfspand, een huis of een stuk grond

Beslag onder derden

Met beslag onder derden wordt beslag gelegd op de schuldvordering die een schuldenaar heeft op een derde. Dit houdt in dat beslag wordt gelegd op een bedrag dat de schuldenaar nog moet krijgen van iemand anders. Deze derde wordt dan de derde-beslagene genoemd.

Beslagvrije voet

Op een deel van het inkomen van een schuldenaar mag geen beslag worden gelegd. Dat heet de beslagvrije voet. De beslagvrije voet is gelijk aan het minimum aan inkomen dat de schuldenaar nodig heeft voor levensonderhoud. In bepaalde gevallen kan de beslagvrije voet gehalveerd worden.

Kosten van de executiefase

De executiefase is voor opdrachtgevers die de gerechtelijke procedure bij Nova Incasso en/of Nova Legal hebben doorlopen geheel kosteloos. Dit is uitgezonderd out-of-pocket kosten.

Gerechtelijke procedure bij Nova Incasso

Om beslag te kunnen leggen is een vonnis nodig. Een vonnis wordt door een rechter uitgesproken tijdens de gerechtelijke incassoprocedure.

Vragen?

Heeft u een vraag, wilt u advies of bent u benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan gerust contact met ons op.

Afspraak Maken?

Wilt u kennismaken met ons en onze diensten? De koffie staat altijd bij ons klaar en we gaan graag met u in gesprek.

Vordering Indienen?

Is alles duidelijk en mogen wij voor u aan het werk? Via onderstaande knop kunt u gemakkelijk uw vordering uitbesteden.

Back To Top
Zoeken