Buitengerechtelijke Incasso

Uw klant betaalt te laat. U wilt uw geld zo snel mogelijk ontvangen.
In zo’n geval doet u er goed aan om een buitengerechtelijke incassoprocedure te starten. Nova Incasso spoort uw debiteuren op een daadkrachtige en rechtvaardige wijze aan de openstaande bedragen zo snel mogelijk te voldoen.

Vordering indienen
Nova Incasso | Incassobureau Groningen en Amsterdam | Buitengerechtelijke incasso
Buitengerechtelijke incasso | Nova Incasso | Incassobureau Groningen & Amsterdam

Wat is buitengerechtelijke incasso?

Onder buitengerechtelijke incasso vallen alle activiteiten om een openstaand bedrag te incasseren zonder dat daarbij een rechter komt kijken. Dit wordt ook wel minnelijke incasso genoemd. Door middel van telefonisch contact, brieven, e-mails en SMS motiveren we debiteuren hun deel van de afspraak na te komen en te betalen. En dat doen we kosteloos voor onze opdrachtgever, zolang de vordering volledig wordt voldaan in de buitengerechtelijke fase. Indien de vordering om wat voor reden dan ook niet volledig wordt betaald in deze fase, kunnen er daarentegen wel kosten in rekening worden gebracht. In dat geval gaan we in overleg met u over het nemen van juridische vervolgstappen of sluiten we het dossier met een vergoeding voor onze dienstverlening.

Online inzage

U heeft altijd toegang tot een persoonlijk portaal waar u al uw dossiers kunt inzien en de voortgang kunt volgen.

Geen contract

Wij werken zonder contracten. U kunt gemakkelijk een opdracht als test bij ons aanleveren om te kijken of onze samenwerking bevalt.

Hoog slagingspercentage

Door proactief, adequaat en consequent contact hebben wij een slagingspercentage van 94%.

Landelijke dekking

Wij werken in het hele land en zijn niet gebonden aan plaatsen of regio’s. Ook bieden we internationale incasso aan.

Kosteloze incasso

Bij Nova Incasso werken we volgens het No Pay-principe. Dit betekent dat wij geen vergoeding voor onze werkzaamheden in rekening brengen bij u, zolang de vordering volledig wordt voldaan in de buitengerechtelijke fase. Indien de vordering om wat voor reden dan ook niet volledig wordt betaald in deze fase, kunnen er daarentegen wel kosten in rekening worden gebracht. In dat geval gaan we in overleg met u over het nemen van juridische vervolgstappen of sluiten we het dossier met een vergoeding voor onze dienstverlening.

Anders dan bij andere incassobureaus die werken volgens het No Cure, No Pay-principe, zorgt Nova Incasso ervoor dat u de volledige hoofdsom krijgt. De kosten die worden gemaakt tijdens dit proces, zijn voor rekening van de debiteur en worden berekend conform de WIK. Kort gezegd incasseren wij uw geld zonder dat het u tijd of moeite kost.

Indien de vordering om wat voor reden dan ook niet volledig wordt betaald, gaan we met u in overleg over het nemen van juridische vervolgstappen of sluiten we het dossier met een vergoeding voor onze dienstverlening.

Kosteloze Incasso | Nova Incasso | Incassobureau Groningen & Amsterdam

Hoe het werkt

Overdracht

De eerste stap in de minnelijke incassoprocedure is de overdracht. Wij ontvangen graag een zo compleet mogelijk dossier. Denk hierbij aan alle mogelijke facturen, documentatie, WhatsApp-gesprekken en mailwisselingen. Dit kan via e-mail, de website of ons online portaal. Zodra we dat hebben, maken we voor u een dossier aan en ontvangt u de inloggegevens voor het online platform.

Incassobrieven

De debiteur ontvangt incassobrieven waarin staat welk bedrag open staat en hoe snel dat bedrag moet worden betaald. We motiveren debiteuren te betalen. Alle stappen die we nemen en ontwikkelingen in uw dossier kunt u volgen in het online platform.

Telefonische acties

Om zeker te zijn dat debiteuren van de openstaande vorderingen afweten, nemen we regelmatig telefonisch contact met ze op. We maken betaalafspraken en sturen SMS’jes als herinnering. Als iemand de afspraak niet nakomt, ondernemen we gelijk actie. Belofte maakt immers schuld.

Laatste sommatie

Als de debiteur na al deze inspanning nog steeds weigert te betalen, sturen we een laatste incassobrief. Hierin kondigen we aan dat dit de laatste kans is om te betalen, voordat we de gerechtelijke procedure starten.

Gerechtelijke incasso

Het voornaamste doel van het gehele incassotraject is natuurlijk de vordering geïncasseerd krijgen. Maar soms blijft de betaling ondanks herhaalde betaalverzoeken uit. Dan is een goede vervolgstap het starten van een gerechtelijke incasso.

Samen met Nova Legal, ook onderdeel van Nova Groep, start u een gerechtelijke incasso.

Buitengerechtelijke incasso | Nova Incasso | Incassobureau Groningen en Amsterdam
Vordering indienen bij Nova Incasso vul de gegevens in

Vul de gegevens in

Vul uw gegevens en de gegevens van uw debiteur in. Upload de relevante documenten. En verstuur de gegevens.

Vordering indienen bij Nova Incasso controle en eerste incasso acties

Controle en eerste incasso acties

Wij controleren de compleetheid van de gegevens. Wij starten dezelfde werkdag onze incasso acties wanneer het dossier voor 16:00 is ingediend en wij geen aanvullende vragen over het dossier hebben.

Vordering indienen bij Nova Incasso U ontvangt uw inloggegevens

U ontvangt uw inloggegevens

U ontvangt per e-mail uw inloggegevens, waarmee u de status van uw dossier(s) 24/7 kunt inzien.

Bent u al klant? Dan kunt het dossier terugvinden in het dossieroverzicht.

Vordering indienen bij Nova Incasso

Sit back & relax

Wij gaan hard voor u aan de slag om de vordering alsnog voldaan te krijgen. U heeft er geen omkijken meer naar en kunt zich richten op uw core business. 

Wilt u niet langer wachten? Onderneem direct actie.

Dien uw vordering voor 16:00 in en wij starten dezelfde werkdag nog het incassotraject.

 • Uw gegevens

 • Gegevens debiteur

 • Upload hier de factuur en eventuele overige dossiervorming (bijv. een overeenkomst, correspondentie etc.)
  Sleep bestanden hierheen of
  Max. bestandsgrootte: 64 MB, Max. aantal bestanden: 20.

  Vragen?
  Neem contact met ons op

  Wilt u uw zaak liever persoonlijk bespreken en samen kijken wat de mogelijkheden zijn? Neem vrijblijvend contact met ons op.

  Back To Top
  Zoeken