Welke Kosten Krijgt U Bij Het Inschakelen Van Een Incassobureau

Met welke kosten krijgt u te maken bij het inschakelen van een incassobureau?

Denkt u erover na om een incassobureau in te schakelen, maar vraagt u zich af met welke kosten u rekening moet houden? In deze blog leggen we uit welke kosten incassobureaus vaak in rekening brengen en informeren wij u over het door onszelf ontwikkelde no-pay principe, waarmee wij onze diensten kosteloos kunnen aanbieden!

Kosten debiteur & kosten opdrachtgever.

Bij het verrichten van incassowerkzaamheden om de vordering te incasseren worden er kosten gemaakt. Sommige kosten worden in rekening gebracht bij de debiteur en sommige kosten kunnen in rekening worden gebracht bij de opdrachtgever.

Welke kosten worden in rekening gebracht bij de debiteur?

Bij het uit handen geven van de vordering brengt een incassobureau buitengerechtelijke incassokosten in rekening. In de Wet Incassokosten (WIK) is bepaald wanneer deze kosten in rekening mogen worden gebracht en wat de hoogte van deze kosten is. De hoogte van de incassokosten is afhankelijk van de hoogte van het factuurbedrag. Via onze incassokosten calculator kunt u de hoogte van de incassokosten berekenen.

Welke kosten kunnen bij de opdrachtgever in rekening worden gebracht?

Of en hoeveel kosten er bij een opdrachtgever in rekening worden gebracht is afhankelijk van het incassobureau dat u inschakelt. Hieronder leggen we uit welke financiële afspraken incassobureaus vaak maken met hun opdrachtgevers en geven we meer informatie over het door ons zelf ontwikkelde No Pay-principe, waarbij wij onze diensten kosteloos kunnen aanbieden aan opdrachtgevers.

  •         No cure- no pay

Veel incassobureaus hanteren het No Cure No Pay-principe. Dit is een bekend principe en houdt in dat u niet hoeft te betalen wanneer het incassobureau de vordering niet incasseert. Wat vaak over het hoofd wordt gezien is dat er wel moet worden betaald wanneer er wel resultaat geboekt is. Wanneer het incassobureau resultaat boekt, brengt het kosten in rekening. Vaak houden incassobureaus dan een deel van de hoofdsom in, dit kan oplopen tot 25% van de hoofdsom van de vordering.

  •         Abonnementen of contracten

Daarnaast werken veel incassobureaus met abonnementen en/of andere contracten, waarbij soms zelfs een percentage van de hoofdsom wordt ingehouden als de vordering volledig is voldaan. Bij abonnementen en contracten komen vaak grote en onnodige verplichtingen kijken, bijvoorbeeld een minimum aantal dossiers per jaar en een vast bedrag per periode.

  •         Dossierkosten of afwikkelkosten

Er zijn ook partijen die dossierkosten of afwikkelkosten in rekening brengen. Dit zijn de kosten die in rekening worden gebracht voor het aanmaken en/of sluiten van een dossier.

Het no-pay principe van Nova Incasso; kosteloze incasso!

Bij Nova Incasso doen we het anders. Wij vinden dat u geen kosten hoort te maken voor het betaald krijgen uw openstaande facturen. Daarom werken wij volgens het door onszelf ontwikkelde No Pay-principe. Ons No Pay-principe houdt in dat dat onze opdrachtgevers 100% van de hoofdsom ontvangen wanneer de vordering volledig is betaald in de buitengerechtelijke fase. De kosten die worden gemaakt zijn voor rekening van de debiteur. Zo krijgt u waar u recht op heeft.

Vordering kosteloos uit handen geven?

Bent u benieuwd naar onze werkwijze? Geef uw vordering uit handen aan ons en ervaar het zelf. Bevalt het niet? Bij ons zit u niet vast aan een abonnement of andere (financiële) verplichtingen. Dien uw vordering voor 16.00 uur in en we nemen uw vordering dezelfde werkdag nog in behandeling.

 

Contact opnemen             Vordering indienen

 

Back To Top
Zoeken