Factuur Niet Betalen: De 4 Slechtste Smoezen | Blog | Nova Incasso

Factuur niet betalen: de 4 slechtste smoezen

Als incassobureau hebben we door de jaren heen al heel wat excuses gehoord waarom debiteuren dachten dat ze niet hoefden te betalen. We verzamelden de gekste smoezen en delen ze hieronder met jullie.

Smoes 1: eerst een playstation kopen

Een bedrijf schakelde onze hulp in omdat een debiteur maar niet betaalde. Na enkele herinneringen via SMS, mail en telefoon besloot de debiteur om een betalingsregeling aan te vragen. De reden hiervoor was wel erg bijzonder:

Mijn zoon is deze week jarig en hij wil een playstation. Als ik die niet voor hem koop draait hij helemaal door! Dus ik bel om te vragen of de betalingsregeling een maand uitgesteld kan worden.

Smoes 2: betalen in februari?

Op een zonnige februaridag belden we een debiteur met de vraag wanneer we de betaling konden verwachten. De maand februari, die behalve in het schrikkeljaar maar 28 dagen heeft, zorgde bij de debiteur voor enige moeilijkheden.

Daarom vroeg de debiteur ons:

Ik krijg mijn geld altijd de 29ste van elke maand en deze maand heeft maar 28 dagen. Is het goed dat ik volgende maand betaal?

Smoes 3: bij de boekhouder

Een opdrachtgever had een debiteur die maar niet betaalde. Toen we de debiteur nogmaals belden, ontstond er een wel heel bijzonder gesprek.

Debiteur: “Voor betalingen moet u bij mijn boekhouder zijn.

Collega: “Zou u mij het telefoonnummer van uw boekhouder kunnen geven?

Debiteur: “Dat is op hetzelfde nummer, maar ik ben op dit moment niet aan het werk dus ik kan u niet te woord staan.

Smoes 4: op vakantie

Ten slotte de laatste smoes om een factuur niet te betalen. Een debiteur liep achter met betalingen en we besloten haar te bellen. 

Collega: “Mevrouw we zien dat u een termijn achter ligt met betalen en de volgende termijn komt er ook binnenkort aan. Wanneer kunnen wij een betaling verwachten?

Debiteur: “Ja sorry ik ben nu even met mijn kinderen op vakantie, dus ik heb geen tijd om te bellen! Maar ik kan u nu al vertellen dat ik geen geld heb.”

Belofte maakt schuld

Zoals jullie zullen begrijpen zijn dit extreme gevallen. Maar ook minder hilarische excuses zijn aan de orde van de dag. Neem hiermee niet zomaar genoegen en vraag goed door naar betalingen. Door onze inspanningen hebben uiteindelijk al deze debiteuren betaald. Meer weten over onze incassowerkzaamheden? Neem gerust contact met ons op of geef een vordering aan ons uit handen.

Neem contact op        Vordering indienen

 

 

Back To Top
Zoeken